Španělské ptáčky

Co dalo Španělsko české gastronomii?Přece španělské ptáčky. Ale buďme přesní, název sice svádí, nicméně recept samotný byste ve španělské kuchyni hledali marně.

Budeme potřebovat:

  • 800g hovězího zadního
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • 50 g špeku
  • 2 nožičky párku v jedlém střívku
  • 2 vejce
  • 1 velká sterilovaná okurka
  • 1 velká cibule
  • 100 ml oleje
  • instantní jíška na zahuštění šťávy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou. Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *